Donem veu als drets dels infants

El 20 de novembre és del dia universal de la infància. Aquest dia està destinat a fomentar el benestar i els drets dels nens del món. L’any 1954, l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís a tots els països un Dia Universal del Nen i també va suggerir als governs estatals que celebressin aquest dia, en la data que cadascun d’aquests decidís més convenient.

Per a reivindicar i fomentar aquests drets entre els infants, des de la ballaruga es van fer diferents activitats amb l’objectiu de fer reflexionar als infants sobre la manera com viuen ells i elles aquí, i com viuen altres nens i nenes arreu del món.

Durant el Temps del migdia de l’escola Pau Casals, la comunitat de mitjans i grans van fer una assemblea perquè els infants poguessin expressar-se, dir el que en pensen sobre els drets dels infants i debatre entre ells i elles. Després van elaborar un mural que representa un col·lectiu d’infants i frases sobre els drets que tenen i que haurien de tenir.

 L’alumnat de sisè del temps del migdia van amagar diferents peces d’un gran trencaclosques perquè la resta dels companys i companyes les trobessin. Un cop unides  formaven imatges que representaven cada dret dels infants.

La comunitat d’infantil va escoltar amb atenció com les monitores els explicaven les diferències entre el seu món i el d’altres nens i nenes que no tenen la mateixa sort. Amb tot el que havien après van fer un vídeo reivindicant els drets dels infants.

La tarda del divendres vam fer una activitat familiar, una gimcana pels carrers i places del Vendrell. Les famílies s’ho van passar genial i junts van aprendre moltes coses sobre els drets que haurien de tenir tots els infants.

Feu un comentari