SOM PART DE LA COMUNITAT

Com a entitat que treballa en benefici dels infants, joves i famílies del nostre municipi, La Ballaruga és una de les Associacions que s’inclou en els diversos projectes de ciutat que, des de l’Ajuntament, Generalitat i altres estaments es portem a terme a través d’un seguit d’eixos transversals i línies de treball amb l’objectiu d’orientar el disseny d’un projecte de treball en xarxa al Vendrell.

El projecte s’emmarca en l’àmbit d’apoderament comunitari i la promoció de la participació i convivència ciutadana, comptant amb el teixit associatiu com a motor per a endegar processos de canvi. D’aquesta manera cerca promoure la cohesió social i la millora de les condicions de vida de la població del municipi del Vendrell, impulsant els processos d’arrelament, i l’ampliació i enfortiment de les xarxes de solidaritat no familiar i el capital social

Membre de la “Taula Comunitària”

La Ballaruga és una de les entitats que forma part de la “Taula comunitària” del Vendrell, un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que conviuen al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.

Programa Festatenció

A través de Jove Baix Penedès i de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès juntament amb ajuntaments de la comarca, s’ha reimpulsat aquesta campanya, que ha anat canviat de nom amb els anys,  amb l’objectiu principal de fomentar les conductes cíviques en el temps de lleure nocturn a les festes majors o festes dels barris que sobretot, a la temporada d’estiu, s’incrementa notablement amb una important presència de turistes i persones que ocupen les segones residències. Així, amb la intervenció in situ als escenaris on es produeixen les conductes de risc es pretén disminuir tant els riscos associats als consums, com aquelles conductes incíviques que es produeixen en els espais públics durant les sortides nocturnes.

Membre de la “Taula de famílies del PEE”

La Ballaruga col·labora amb aquest projecte que neix amb l’objectiu de formntar l’empoderament de les famíles per a una parentalitat positiva, i per a la participació dels procesos educatius. Hi participen entitats, AFAS i administracions. 

Membre de la “Taula inclusiva del PEE”

Des d’un principi es va crear per a poder donar visibilitat als infants i joves amb diversitat funcional i garantir i potenciar la seva participació en les activitats fora-escola del municipi, esdevenint un Vendrell més inclusiu, sensible i reconeixedor de la diversitat. 

Membre de la “Taula de la llengua i la interculturalitat del PEE”

La Ballaruga col·labora en aquesta taula que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana així com fer formacions i coordinar per aprofitar els recursos existensts al territori. Un altre dels objectius d’aquesta taula és la programació d’accions per a fpmentar la interculturalitat en el municipi. 

Col·laboració amb la Biblioteca municipal Terra Baixa del Vendrell

La nostra col·laboració amb la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell és crear i realitzar projectes tan diversos com el Biblio Club, Les maletes viatgeres i el Conte en anglès, totes tres activitats van destinades a infants des de Educació Infantil fins al Cicle Superior de Primària i tenen com a referent, potenciar els hàbits per la lectura, sensibilitzar als nens i nenes per la utilització dels serveis de la biblioteca. La col·laboració és bidireccional ja que la Biblioteca, a més, col·labora amb la Ballaruga en el projecte Lecxit. 

Col·laboració amb la Xocolatada solidària

És una mobilització solidària en la qual participen cada any centenars d’escoles, instituts, empreses i entitats diverses que volen ajudar a investigar el càncer infantil. Per fer-ho, organitzen un berenar o un esmorzar en el seu centre, on cada participant aporta un petit donatiu per la seva tassa de xocolata calenta.

Aquest any La Ballaruga s’ha sumat a la iniciativa i hem muntat un bon cacau a la Plaça Vella del Vendrell. A més de xocolata desfeta i coca per a berenar, hi havien jocs, tallers, pintacares, animació i actuacions musicals per a que tota la família passes una bona estona i així recollir diners per a una gran causa.