Projectes de dinamització lectora

La proposta d’aquest projecte és crear un club de lectura per animar als alumnes de primària a descobrir la literatura i el món dels llibres i  també a familiaritzar-se com a usuaris de la biblioteca.

El projecte està programat en quatre sessions que  mantindran una continuïtat per a incentivar als participants a assistir a totes.

El primer dia se’ls entrega un carnet on hi ha quatre caselles que es segellen per cada sessió a la que assisteixin, en el cas d’haver vingut a totes, se’ls premiarà amb un obsequi sorpresa, que poden ser llibres o alguna entrada gratuïta per veure cinema, etc…

El centre d’interès del Biblioclub són les colles d’amics que passen aventures plegats o que resolen algun misteri en equip, i que fomenten la cooperació i els valors de l’amistat. Les primeres lectures que es proposensón, pel grup de 1r a 3r, El club dels cinc, i Els set secrets pel grup de 4t a 6è, totes dues col·leccionsde l’escriptora anglesa Enid Blyton. Per la segona sessió, els nens i nenes poden triar el títol que els agradi més per continuar llegint sobre la mateixa colla, i per les sessions tercera i quarta, es presentaran altres col·leccions adequades a les seves edats amb el mateix centre d’interès, una colla d’amics, un grapat d’aventures i alguns misteris per a resoldre.

Un dels continguts de les activitats que formen part del projecte, és el plantejament d’un cas per a resoldre entre tot el grup, per això, cada dia, en haver acabat l’activitat, podran trobar una pista que els ajudarà a desvetllar el misteri que han de descobrir.

Una part d’aquestes activitats tenen el plantejament d’un joc de roll, on cada participant haurà de triar aquell personatge del llibre amb el que més s’identifica i posar-se al lloc d’aquest per interactuar amb la resta del grup. També trobaran jocs de pistes,  d’enigmes i de lògica matemàtica, i el grup dels petits, podran trobar alguna de les proves per a resoldre el cas fent-se algun element de detectiu.