Lecxit

Finalitza la segona edició del Lecxit al Vendrell amb una valoració molt positiva

Acaba un curs marcat per la covid i les incerteses sobre la realització d’activitats extraescolars presencials. Malgrat això, el projecte Lecxit que agrupa 18 voluntàries i voluntaris de La Ballaruga i l’Associació de Voluntaris de La Caixa, van decidir tirar endavant aquest programa de forma virtual.  Tot un món per descobrir per la majoria de voluntaris i per moltes famílies que són usuàries del programa, que ha resultat ser molt profitós i enriquidor.  A banda de llegir llibres virtuals i en paper, a través de la finestra dels ordinadors, els 20 alumnes d’entre 4t i 6è de les escoles Pau Casals i Àngel Guimerà han pogut celebrar el Dia Mundial de la Poesia, Sant Jordi i ser els protagonistes de l’obra de teatre virtual “Tancats al museu” que han realitzat com a cloenda del curs.  Tot un esforç per part de les voluntàries que s’han format per poder utilitzar la plataforma Zoom, eBiblio i tallers de recomanacions de llibres, entre d’altres, algunes d’aquestes organitzades per la Biblioteca Municipal Terra Baixa que col·labora incansablement amb el projecte, també cedint els llibres en paper que s’han utilitzat aquest curs.  També per a  acabar el curs els infants han rebut un llibres obsequi de l’Assoc. de Voluntaris de CaixaBank, llibres que han estat triats expressament per a cada nen o nena.

La Ballaruga col.labora amb el Pla Educatiu d’Entorn a través d’aquest projecte (entre altres) per millorar l’èxit educatiu dels infants.  En aquest sentit, la valoració acadèmica de les escoles és molt positiva respecte la millora de la comprensió lectora que assoleixen aquests infants, així com de les famílies que han estat les responsables que els seus fills i filles estiguin puntualment cada setmana connectats a l’hora prevista, a través dels seus ordinador, o tablets cedides per La Ballaruga en els casos que s’ha fet necessari.

El treball en xarxa de les quatre entitats Fundació Jaume Bofill, La Ballaruga, la Biblioteca i l’Associació de Voluntaris de CaixaBank i de les escoles, aconsegueix mantenir aquest projecte viu i en constant expansió, doncs hi ha altres centres educatius i altres infants que esperen poder participar al Lecxit.

La tasca que fan dels voluntaris/es, especialment la Marina Vilardell i l’Àngels Farrés que coordinen el projecte, és molt important per ajudar els nens i les nenes a assolir l’èxit educatiu. Mantenir l’interès dels petits lectors amb jocs lingüístics i activitats alternatives, i ha estat del tot essencial que han hagut de fer les sessions virtuals totes les setmanes. Així doncs només ens queda agrair enormement, i encoratjar la seva feina i la seva permanència al programa als voluntaris/es que s’han connectat des de diferents llocs del món, fins i tot des de Cancun!

VOLUNTARIES I VOLUNTARIS CURS 2020/21: AIDA MORENO, ÀNGELS TURDIU, ANNA CHACOPINO, DAVID URPÍ, ESTER LLURBA, IMMA VELEZ, JOSEP ROS, MAGDA PELLEJÀ, MARIA CHAPARRO, MON VILCHEZ, MONTSE CHAPARRO, MONTSE SOLANES, MONTSERRAT MIRÓ, PEPI PEREZ, RAT CHAPARRO, ROSA M. PONCE DE LEÓN, ROSA M. SANTACANA