Lecxit

És un projecte de la Fundació Jaume Bofill d’acompanyament a la lectura per a la millora de la comprensió lectora d’infants de 4t a 6è de primària.
El curs 2019/2020 La Ballaruga comencem el projecte de la mà de l’Associació de Voluntaris de La Caixa, amb un gran equip de 18 voluntàries i voluntaris que donen suport a 18 alumnes de les escoles Pau Casals i Àngel Guimerà. Fins i tot, durant el confinament que es va produir a partir del març, es va poder fer un seguiment on-line amb sessions per a tots els nens i les nenes que van poder continuar el programa telemàticament.
El programa consisteix en una hora setmanal de lectura i activitats relacionades entre un infant i un adult, durant la qual l’adult li fa un acompanyament a l’infant amb la lectura de contes, activitats de comprensió lectora, incentivar el gust per la lectura, etc.
La Fundació Jaume Bofill prepara una formació específica sobre la metodologia d’aquest programa que orienta i ajuda als voluntaris. L’Associació de Voluntaris de La Caixa s’afegeix a la dinamització d’aquest projecte arribant a diferents territoris de Catalunya, entre ells El Vendrell que conjuntament amb La Ballaruga vam iniciar la implantació de Lecxit al nostre municipi.

Necessitem voluntaris per arribar a més escoles i més infants que ho necessiten. Si vols ser voluntari/a, envia’ns un correu a laballaruga.voluntaris@gmail.com

Cessió de tauletes

Aquest curs 20/21, per les mesures de seguretat de la Covid-19, el Projecte Lecxit es realitza on-line, per això estem fent la cessió de tauletes a aquells infants que no disposen a casa de cap dispositiu electrònic. Aquestes tauletes s’han adquirit amb una donació de la Fundació La Caixa i les cessions es gestionen a través de La Ballaruga.