Descripció de les activitats

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS:

Activitats noves!

PERIODISTES YOUTUBE

Dirigit a: 5è i 6è de primària, i ESO

És una activitat en col·laboració amb Televisió del Vendrell que proposa als nois i noies un treball periodístic sobre l’actualitat de les activitats infantils i juvenils al nostre municipi. L’activitat es presentarà com un programa televisiu en format “càpsula”, i formarà part de la programació habitual de la televisió local del Vendrell. L’enfocament de la participació a l’activitat és crear un equip de treball que permeti als joves col·laborar en la totalitat del procés creatiu, des de la planificació dels temes, la part tècnica i l’editatge o  les diverses maneres d’enfocar cada un d’aquests programes breus, amb presentacions, entrevistes, etc.

 

AMICS DELS ANIMALS

És una activitat que proposa educar en el coneixement dels animals de companyia que conviuen amb nosaltres i que formen part de les nostres famílies, aprenent a tenir cura de les seves necessitats tant pel que fa a la salut, l’alimentació o en les qüestions afectives i emocionals. També vol ser un recurs de conscienciació col·laborant amb protectores,  participant en sessions destinades a l’ensinistrament i educació dels nostres gossos, taller de primers auxilis, etc.

CÀMERA I ACCIÓ

Aquesta proposta inicia als joves a un treball d’equip per a conèixer el procés de  creació d’un curt, documental o videoclip, acompanyats i tutoritzats per professionals d’aquest mitjà. Els joves aprenen com treballar una idea inicial i a donar-li forma amb un guió artístic i tècnic, participant també de les gravacions, tant fent d’equip tècnic com d’actrius i actors, les tasques de realització i el posterior treball de muntatge i edició.

BATUCADA

Amb la col·laboració del Drac de Foc El Cabrot del Vendrell, els joves que s’inscriuen a l’activitat aprendran a tocar els instruments de percussió habituals de les batucades. Treballaran tots els aspectes de la batucada, la part instrumental i la coreogràfica.

—————-

ACOLLIDA MATÍ I ACOLLIDA TARDA

L’acollida és una activitat que permet la conciliació familiar/laboral amb l’horari escolar, ja que permet deixar els infants abans de l’hora d’entrada a l’escola, segons les necessitats de cada família.  L’activitat permet a l’infant autogestionar-se el temps i les relacions personals dins del grup, així com esmorzar, fer els deures o estudiar.  A més els monitors/es proposaran diferents recursos educatius com jocs de taula, escacs, puzles o altres jocs grupals que els proporcionaran unes millors competències per a l’aprenentatge a l’escola.

EDUCACIÓ INFANTIL:

FEM ESPLAI

Farem diferents tipus d’activitats (manualitats, cuina, jocs, cançons, esports….) relacionades amb un centre d’interès concret.  A través del dia a dia i de la metodologia emprada s’aconsegueix la transmissió de valors com el companyerisme, la responsabilitat, l’amistat, el respecte, el compartir… així com normes i actituds.   Un dia concret de la setmana, en funció de cada centre, a més farem una sessió concreta Playing English.

PLAYING IN ENGLISH

A partir del joc, dels contes, de les cançons, de les manualitats i altres activitats lúdiques, els infants s’inicien a escoltar i entendre l’anglès, ja que és la llengua vehicular de l’activitat. Aprendràn el vocabulari bàsic a través dels hàbits i aniran incorporant nou vocabulari amb les activitats.

COOKING IN ENGLISH

El material no està inclòs en el preu (2,5 €/mes)

Amb aquests tallers coneixeran els aliments, aprendran diferents tipus de cocció i manipulació, elaboraran receptes senzilles, descobriran les mesures de pes i volum….  sempre amb la llengua vehicular de l’anglès.

EDUCACIÓ EMOCIONAL, MINDFULNESS I COACHING 

En aquestes sessions aprendran a relaxar-se, meditar i controlar la seva ment, conèixer els seus valors, treballar les emocions i aprendre a gestionar-les. Tot en un context de respecte, d’afecte i acompanyament. Es faran sessions de formació amb els pares perquè puguin reforçar a casa els conceptes treballats a l’extraescolar i així, poder reflexionar en el seu autoconeixement.

ÀMBIT ARTS ESCÈNIQUES:

TEATRE

El teatre és una eina educativa que permet expressar emocions, sentiments, idees i pensaments. Potencia el coneixement del cos i de la veu així com desenvolupa la memòria, la capacitat de observació, la imaginació i l’expressió corporal.  Treballarem els diferents àmbits teatrals des de la interpretació, fins a la creació de guions, etc.

ÀMBIT ARTS PLÀSTIQUES:

ART IN ENGLISH

Activitat en anglès on coneixeran diferents corrents artístiques de l’art contemporani a través dels seus autors a través de tallers com el collage, el cubisme, els volums, etc. Els nens i nenes es summergiran en l’aprenentatge de la llengua anglesa a través dels diferents tallers on aprendran el llenguatge relatiu als colors, formes, volums, preposicions, direccions, etc, així com hàbits, instruccions, emocions. Cada setmana s’emporten a cas l’obra realitzada i una fitxa en anglès del taller.

 

ÀMBIT LECTIU:

CAMBRIDGE ENGLISH

Actualitzem l’activitat d’anglès adequant-la als continguts de Cambridge per tal de poder assolir els nivells que es demanen i presentar (si les famílies ho desitgen) els nens i nenes a exàmens de Cambridge que farem aquí al Vendrell.

Els exàmens estan dissenyats per avaluar les capacitats en llengua anglesa dels nens entre set i dotze anys, els exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) estan disponibles en tres nivells d’avaluació (Starters, Movers i Flyers) que motiven els nens a aprendre mitjançant el seguiment del seus progressos.

  • Starters és el primer dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a aprendre anglès des d’una edat precoç i a fomentar una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Preliminary.
  • Movers és el segon dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a comunicar-se en situacions reals en anglès i a crear una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Beginner = A1 en el Marc Comú Europeu.
  • Flyers és el més important dels exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquest examen demostra que el nen pot entendre un anglès senzill en situacions quotidianes i comunicar-se en un anglès bàsic. Nivell de qualificació: Elementary = A2 en el Marc Comú Europeu.
  • Playing in English (no oficial) de P3 a P5. Els jocs, les cançons o els contes són algunes de les eines educatives que utilitzarem per treballar l’anglès amb els infants. L’anglès com a llengua vehicular durant tota l’activitat ajudarà els nens i nenes a reconèixer vocabulari bàsic del seu entorn més habitual, així com d’hàbits, accions, emocions, instruccions, conceptes, comunicació…   Serà el primer pas per preparar els infants per entrar al nivell d’Starters a 1r de primària.

Alguns dels infants hauran de passar una prova prèvia per saber el nivell que tenen i poder-los dirigir al grup més adequat. Els grups d’infantil seran de 12 nens i nenes, i els de primària seran reduïts amb grups de 8 nens/es.

El nombre d’hores setmanals està plantejat en funció de l’edat dels infants i del nivell:

  • Infantil: Una sessió/setmana de 60 minuts
  • Starters: Una sessió/setmana de 90 minuts (amb pausa al mig)
  • Movers: Dues sessions/setmana de 60 minuts cadascuna
  • Flyers: Dues sessions/setmana de 90 minuts cadascuna
  • PET/B1: Dues sessions/setmana de 90 minuts cadascuna

Els nostres professors són joves estudiants o llicenciats amb un alt nivell d’anglès (First o Advance o equivalents) i amb experiència en l’ensenyament de l’anglès.

A més complementem el nostre projecte pedagògic amb conta contes i altres activitats en anglès, així com colònies d’immersió en l’anglès per setmana santa, podent pagar les colònies a terminis  juntament amb les quotes d’anglès cada mes. Demana més informació a l’oficina.

FEM DEURES

L’objectiu d’aquestes sessions a més de fer deures, és reforçar els continguts apresos a classe, així com aprendre i reforçar les tècniques d’estudi.  A la vegada es treballaran tècniques i habilitats per afavorir un millor desenvolupament de les competències individuals, així com la millora de l’assoliment dels aprenentatges a l’escola.

ÀMBIT CIENTÍFIC:

ROBÒTICA

Una característica fonamental dels materials de robòtica educativa és que ajuden a aprendre d’una forma ordenada i seqüencial estructurant el pensament i afavorint un aprenentatge transversal entre les diferents àrees. La metodologia és multimodal i es basa en el treball cooperatiu, l’alumne és el principal protagonista del procés d’ensenyament-aprenentatge construint els seus propis coneixements a partir de la resolució oberta de problemes. LEGO WeDo és la millor eina per als nens i nenes de cicle inicial i mitjà de Primària que desitgen construir models de LEGO amb senzills sensors i motors connectats a l’ordinador.

MÚSICA

Llenguatge musical, trompeta, trombó i percussió.  No cal tenir els instruments. Aquesta activitat és una col·laboració amb la Banda de música de Sta. Anna en la que es treballarà la pràctica de l’instrument i s’iniciarà als nens i nenes a comprendre el llenguatge musical i a adquirir sensibilitat musical.